Album van de maand

 

Sony verscheept 67,5 miljoen PlayStation 4-units

dinsdag 31 oktober 2017 - 14:47
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Sony heeft in totaal 67,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn 4,2 miljoen PS4-units verscheept. Sony verwacht dat aan het eind van het jaar 19 miljoen exemplaren zijn verscheept, waardoor het totaal op 79 miljoen units komt.

De Game and Network Services-divisie, waar PlayStation onder valt, is de meest winstgevende tak van Sony. De kwartaalomzet van die divisie bedraagt 3,92 miljard dollar, in hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat nog 2,82 miljard dollar. Het operationeel inkomen is 484,7 miljoen dollar, waar dat in het tweede kwartaal van 2016 nog 168 miljoen dollar was.

De totale omzet van alle Sony-divisies bij elkaar is 18,25 miljard dollar, wat een toename van 22,1 procent is vergeleken met een jaar geleden. Het operationeel inkomen is 1,8 miljard dollar, wat ten opzichte van vorig jaar een verviervoudiging is.


Nintendo Switch wereldwijd 7,63 miljoen keer verkocht

maandag 30 oktober 2017 - 12:05
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Nintendo heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Hieruit blijkt onder andere dat de nieuwste spelcomputer Switch sinds de lancering wereldwijd 7,63 miljoen keer over de toonbank ging.

De hybride console en handheld Switch is een groot succes voor Nintendo. In minder dan een jaar zijn er 7,63 miljoen units verkocht. Door het succes heeft het Japanse bedrijf de toekomstige verkoopverwachting naar boven bijgesteld. De platformhouder verwacht eind maart 16,7 miljoen Switch-units te hebben verkocht. Dat is 4 miljoen meer dan het bedrijf eerder voorspelde. 

Ook de verkoopverwachtingen van de games zijn naar boven bijgesteld. Tot en met maart verwacht Nintendo 55,5 miljoen Switch-games te verkopen. Eerder waren dat er nog 40,5 miljoen. De bestverkochte Switch-game is The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 4,7 miljoen verkopen. Mario Kart 8 Deluxe neemt met 4,4 miljoen verkochte units de tweede plaats in.

In het afgelopen kwartaal zag Nintendo zijn winst stijgen naar 30,2 miljard yen. In dezelfde periode vorig jaar noteerde het bedrijf nog een verlies van verlies 5,1 miljard yen. Ook op het gebied van omzet keek Nintendo terug op een uitstekend kwartaal. Die bedroeg 220 miljard yen. In 2016 was dit nog 62 miljard yen.