Album van de maand

 

Microsoft start pre-order voor Xbox One X en kondigt limited edition aan

maandag 21 augustus 2017 - 10:11

Consumenten kunnen vanaf vandaag Microsofts nieuwste console bestellen. Dit kan zowel voor de standaardeditie als de tijdens gamescom aangekondigde gelimiteerde versie: Xbox One X Project Scorpio Edition.

Microsoft trapte de Europese beurs gamescom af met een livestream, waar de pre-order voor de Xbox One X en verschillende nieuwe producten en diensten werden aangekondigd. Zo staat er een Limited Edition van de nieuwe console gepland: de Xbox One X Project Scorpio Edition. Deze bevat een speciale kleur, verticale standaard en een afdruk van het Project Scorpio-logo op de console en op de draadloze controller. De console is vanaf 7 november 2017 verkrijgbaar.

Tijdens de livestream werd verder aangekondigd dat eind oktober de Xbox One S Minecraft Limited Edition bundel (1TB) en de nieuwe Xbox One S Shadow of War bundels (500GB en 1TB) verschijnen. Verder is het Xbox Design Lab, het programma waar fans hun eigen design controller kunnen samenstellen en bestellen, vanaf 22 augustus verkrijgbaar in Nederland en België. Ook zet Microsoft dit jaar zelf een aantal nieuwe controllers in de markt. Vanaf half september zijn bijvoorbeeld de volledig in Minecraft stijl ontworpen Limited Edition Xbox Minecraft Creeper en Pig Wireless Controllers verkrijgbaar.

Tijdens de Xbox @ Gamescom Livestream zijn ook nieuwe titels toegevoegd aan de lijst van meer dan 100 nieuwe en bestaande Xbox One-games die worden verbeterd voor Xbox One X. Hieronder Halo 5, NBA 2K18, Wolfenstein II: The New Colossus, ReCore: Definitive Edition, FIFA 18, Star Wars Battlefront II, Below en geremasterde versies van de games Disneyland Adventures, Rush: A Disney-Pixar Adventure en Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection.

Daarnaast krijgt het dashboard van de Xbox One dit najaar een nieuwe ‘look and feel’, ontworpen om de Xbox gaming ervaring persoonlijker en socialer dan ooit te maken.